Værdier

image

Hvad vil du gerne huskes for?

Vi bruger uanede ressourcer på at gøre ting, vi i øjeblikket eller situationen mener, er vigtige eller nødvendige, uden at det nødvendigvis kommer i nærheden af vores værdier, men fordi vi har en forestilling om, at det kræves af os. Uden at tænke nærmere over det før det måske har bragt os et sted hen, hvor det pludselig kan forekomme uoverskueligt at definere, hvilke vores værdier egentlig er, eller forstå hvorfor vi ikke trives i en given kontekst.

For at kunne agere som leder på en troværdig måde, er det vigtigt at man kender sine egne værdier, og at man er villig til at sætte dem i spil i sit lederskab; først der vil lederskabet for alvor opleves autentisk!

Hvad vil du gerne huskes for som leder?

I mange år var jeg leder uden for alvor at sætte ord på, hvad det var, jeg gerne ville opnå med at stå i spidsen, men det er blevet klart for mig, hvor vigtigt det var, at jeg rent faktisk kunne svare på det spørgsmål. Hvordan ved du ellers, hvad det er du gør, hvordan måler du din egen succes, hvordan møder du den enkelte og dit team?

Jeg vil gerne huskes for konsistens og ordentlighed, for at se og rumme den enkelte og give ham mulighed for udvikling, for at vise tillid og gå forrest og vise vejen, for at kunne lytte og anerkende og for at være nærværende, for ikke selv være bleg for at smøge ærmerne op, og endelig for at stå på mål for mit team og tage ansvar for fejlene men dele sejrene.

Men allermest vil jeg gerne huskes for at have været i stand til at tilføre situationen det, den mangler.

I fanerne herunder “værdier” sætter jeg fokus på mine egne værdier, der er: frihed, handlekraft, mod, ordentlighed og udvikling.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s