Handlekraft

Uden handlekraft bliver alle til tomme ord.

Kilde: Væksthus for ledelse:

I sin bog ”Personlig handlekraft” beskriver Stig Kjerulf den personlige handlekraft som evnen til at omsætte idéer til handling.

I samarbejde med Københavns Universitet har Kjerulf & Partnere foretaget undersøgelser, der peger på fem grundlæggende forudsætninger for personlig handlekraft. For at blive en succesrig, handlekraftig person og leder, skal du ifølge Stig Kjerulf have styr på alle fem forudsætninger.

 1. Ambition er handlekraftens brændstof og kerne

Ambitioner motiverer dig til at sætte mål og opnå dem – det er dine ambitioner, der driver dig frem. De giver dig viljen til at rykke dig selv og andre. Ifølge Stig Kjerulf findes grundlaget for dine ambitioner i din arv og dit miljø, som er medbestemmere for dine individuelle forudsætninger, din selvindsigt og din emotionelle kapacitet.

 2. Selvindsigt er kunsten at modnes

For at blive handlekraftig skal du forstå, hvem du er nu og hvorfor. Men du må også være klar over hvilken type person og leder, du i det lange løb ønsker at blive. Det er nemlig de overvejelser, der vil gøre dig i stand til at tilfredsstille dine ambitioner. Selverkendelsen skaber fundamentet for at sætte dig selv udfordrende men også realistiske mål.

 3. Individuelle forudsætninger er din personlige rygsæk

Din personlige ’rygsæk’ indebærer dit nummer i søskenderækken, hvordan du ser ud og hvilke forhold, du er opvokset under. Hele din livshistorie af medfødte og miljøprægede egenskaber ligger til grund for handlekraften i dig. Ifølge Stig Kjerulf påvirker de nemlig din intelligens, kreativitet og i det hele taget din måde at møde verden på.

 4. Emotionel kapacitet er evnen til at kunne sætte sig i andres sted

At være følelsesmæssigt og socialt intelligent, er, ifølge Stig Kjerulf lige så vigtigt for din evne til at nå dine ambitioner, som selvindsigt er. Han understreger, at din emotionelle kapacitet bestemmer din evne til at omgås andre mennesker, til at opdyrke netværk og til at indgå i et meningsfyldt samspil med din omverden.

 5. Relation er handlekraftens fødselshjælper

Gode relationer skaber tillid, og tillid skaber handlekraft. Det sker, fordi tillid fjerner et lag af tvivl og forsinkelse, der normalt ligger før handling. Dine relationer til andre mennesker er på den måde din mulighed for at få ambitioner, selvindsigt, individuelle forudsætninger og emotionel kapacitet til at gå op i en højere enhed – hvor du realiserer din handlekraft og rykker noget udenfor dig selv.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s