Om forventninger

20130910-135234.jpg

Der er en stigende tendens til, at dagens ledere og medarbejdere forventer at kunne gøre karriere og at have et meningsfuldt job, hvor de kan gøre en forskel (Sujansky & Ferri-Reed).

Det betyder, at selv organisationer, som ikke nødvendigvis føler sig parat til disse forventninger, bliver nødt til at forholde sig til, hvad de kan gøre for at tiltrække og fastholde de gode medarbejdere.

Trods de aktuelle økonomiske konjunkturer ser dagens medarbejdere – særligt de unge – ud til at være mere kritiske i deres jobvalg, end tidligere, og medarbejdere der ikke er tilfredse har generelt en større tendens til at finde sig et nyt job. Flere undersøgelser tyder således på, at op til 60% ønsker at skifte job, men venter pga krisen.

Det gælder derfor om at udvikle og fastholde de gode ledere og medarbejdere, og i denne sammenhæng er følgende kriterier vigtige:

Meningsfulde og udfordrende arbejdsopgaver
Tætte en til en relationer
Anerkendelse af indsatser og resultater
Feedback

Det giver derfor god mening at anvende mentorprogrammer som strategisk udviklingsaktivtet, da men i mentorrelationen har mulighed for at imødekomme samtlige ovenstående kriterier.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s